Despre noi

Bine ați venit pe SilverJoy.ro

Roxana Hodorog, omul din spatele brandului SILVERJOY, creează bijuterii din 2011. Venită dintr-o zonă profesională în care creativitatea nu își avea locul, mi-am descoperit într-o bună zi plăcerea de a da viață emoțiilor.

Bijutier Roxana Hodorog

Descoperirea bijuteriei ca mijloc de exprimare a însemnat pentru mine începutul unei călătorii fascinante către propria identitate.  Folosind în principal argintul, dar uneori și alte metale (aur, bronz, cupru, alamă) și pietre semiprețioase, împărtășesc celor cărora le plac poveștile o întregă lume de imagini, emoții, atitudini.

Bijuteriile pe care alegem să le purtăm spun o poveste despre noi. Nu mi se pare că în zilele noastre rolul bijuteriei mai este primordial estetic sau de afirmare a statutului. Aceste aspecte au jucat, desigur,  roluri definitorii în decursul istoriei, când gramajul de aur, numărul și mărimea pietrelor prețioase dintr-o bijuterie indicau rangul sau reflectau bunăstarea purtătorului.

Avem astăzi libertatea și oportunitatea  de a ne exprima personalitatea prin ceea ce alegem să purtăm. Pentru mine, singura rațiune în alegerea unei bijuterii este povestea pe care o spune,  modul în care rezonez cu ea.

Sursele mele de inspirație sunt multiple: de la natură, istorie, simbolistică, până la bogata paletă de emoții și sentimente umane, în toată plenitudinea ei. Tot ceea ce ne înconjoară este parte dintr-o poveste. Frumusețea este pretutindeni în jurul nostru, important este să avem ochii și sufletul larg deschise pentru a o vedea.

Îmi place să interacționez cu oamenii, să ascult și să spun povești. De aceea participările la evenimentele de profil au fost numeroase și includ:

Târgul Internațional de Bijuterie Contemporană “Autor”(București),  

expozițiile:

“Efemeride” (Institutul Italian de Cultură 2016),

“Taboo” (Galeria Galateca 2015),

“O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei” (Muzeul Național de Istorie a României- București  2016),

“Remains of the feast” (Galeria Galateca 2018),

“Romanian Design Week” edițiile 2017 și 2018, “Made in RO” (București 2018),

precum și manifestări internaționale precum: “Origin – Passions and Beliefs” – Fiera Milano, organizat de prestigioasa platformă de design “Not-Just-A-Label” (2016), Expoziția “Camera Lucida” prezentată la Bruxelles (2018) și la sediul ONU din New York (2018), “Remains of the feast” (Varșovia- februarie 2019).

Descoperă piesele mele unicat sau în ediție limitată