Bijuterii cu Lapis-Lazuli

Indiferent de forma în care se prezintă- sfere lucioase, de dimensiuni mai mari (8-10 mm) sau micuțe rondele de numai 3-4 mm meșteșugit fațetate, fie că este purtat ca brățară sau colier, Lapis Lazuli farmecă privirea și aduce o stare de bine.

Fascinant atât ca aspect, cât și ca istorie, se spune că este una din pietrele cele mai vechi de pe Pământ, care se exploata și acum 6000 de ani. Unele culturi străvechi prețuiau Lapis Lazuli mai mult decât aurul. Egiptenii și babilonienii o considerau piatră sacră, ce însoțea adeseori mumiile în sarcofag, pentru a ghida în viața de dincolo spiritele celor plecați.

Cu o istorie atât de bogată, Lapis Lazuli este considerat pe drept o piatră extrem de spirituală, bună pentru meditație și concentrare.  Se spune că ajută la deschiderea celui de-al treilea ochi, la iluminarea spirituală, la dobândirea înțelepciunii. Curăță aura și aliniază corpul eteric, emoțional și spiritual. Protejează de energii negative, pe care le trimite înapoi la sursă.  Are efecte benefice  asupra comunicării scrise și verbale. Aduce claritate, eficacitate, încredere în sine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.